Blog

7 verrassende voordelen van Hijama/Cupping-therapie

Wat is hijama?
Hijama, ook wel cupping therapie genoemd, is een methode waarbij je bloed door middel van een vacuüm naar de huid wordt gezogen. De therapeut plaatst kopjes met vacuümdruk erin over je huid, en het trekt bloed naar de oppervlakte, waardoor gifstoffen en onzuiverheden uit nabijgelegen weefsels worden verwijderd.

Hijama Amsterdam helpt bij de behandeling van verschillende ziekten en wordt al tientallen jaren gebruikt. Het heeft ook zijn belang in de islamitische geschiedenis.

Hijama (cupping-therapie) kan van twee soorten zijn, droog en nat.

Het verschil tussen droge en natte cuppingtherapie is dat bij die droge cuppingtherapie geen incisie wordt gemaakt, maar dat bij natte cuppingtherapie incisies op de huid worden gemaakt samen met het aanbrengen van vacuümdruk.

Aan het einde van de procedure zult u een blauwe plek en verkleuring van de huid opmerken vanwege gebroken bloedvaten net onder de huid.

De naalden die voor hijama worden gebruikt, moeten voor iedereen worden gedesinfecteerd, schoon en apart worden gehouden. Als dezelfde naald of geïnfecteerde naald wordt gebruikt, kan dit leiden tot een huidinfectie.

Daarom moet u, voordat u het voor elkaar krijgt, de therapeut vragen of ze voor elke patiënt nieuwe naalden gebruiken of niet.

Hijama voordelen

Onderzoek naar cupping-therapie heeft verschillende voordelen aan het licht gebracht, zoals:

Verhoogt rode bloedcellen (RBC’s)
Bevrijdt het lichaam van gifstoffen en overtollig vocht
Bevordert de doorbloeding van spieren en weefsels
Reguleert het cholesterolgehalte
Regelt hoge bloeddruk
Stimuleert het zenuwstelsel
Kan gunstig zijn voor diabetespatiënten omdat het de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Wat is het belang van hijama in de islam?

Hijama is gebruikt door de profeet Mohammed (vzmh).

Abu Hurairah (r.a) heeft overgeleverd dat de Boodschapper (vzmh) zei:

“Wie cupping (hijama) uitvoert op de 17e, 19e of 21e dag (van de islamitische maanmaand), dan is het een remedie voor elke ziekte.” [Sunan Abu Dawud Hadith nr: 3861].

Hoe wordt Hijama uitgevoerd?

Acupuncturisten, chiropractors, artsen of fysiotherapeuten voeren hijama uit. Ze zullen je vragen om het gebied direct bloot te leggen waar hijama nodig is en het te desinfecteren met alcohol of een ander antisepticum.

Vervolgens maken ze voor of na het aanbrengen van een vacuümgevulde cup een klein sneetje in je huid. Het kan pijn als gevolg van spierpijn of andere gezondheidsproblemen helpen verlichten.

Om een kopje vacuüm te krijgen, gebruiken de zorgverleners vuur door middel van alcohol, stof of kruiden. Ze stellen de beker bloot aan vuur en verwijderen hem gemakkelijk en plaatsen hem over de huid. Door vacuümdruk wordt het bloed naar je huid getrokken. Vandaar dat gifstoffen en onzuiverheden ook uit omliggende organen en weefsels kunnen worden verwijderd.

De kopjes kunnen gemaakt zijn van bamboe, siliconen, glas en aardewerk. Er kunnen 3 tot 5 kopjes in de eerste zitting zijn. Na verloop van tijd kan de therapeut dit verhogen tot 5 tot 7.

Hijama heeft expertise nodig. De persoon die het doet, moet tegelijkertijd zachtaardig en snel zijn. Na enige tijd, meestal enkele minuten, verwijderen ze de cups en maken ze je huid schoon. U krijgt cirkelvormige kneuzingen op uw huid die misschien niet pijnlijk zijn en na verloop van tijd verdwijnen.

De huid wordt rood doordat de bloedvaten scheuren. Ten slotte brengen ze een antibacteriële of verzachtende zalf aan en bedekken ze het gebied met een verband. Een antibiotische zalf helpt infecties van de huid te voorkomen die kunnen optreden als gevolg van een incisie.

Welke aandoeningen kan Hijama behandelen?

Een algemeen voordeel van hijama is dat het kan helpen bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Maar tot nu toe is er niet veel onderzoek naar gedaan. Volgens onderzoekers kan het gunstig zijn voor patiënten om naast hijama ook andere behandelingen en medicijnen te krijgen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *