Blog

Biologisch tuinieren – Val bijsnijden om ongedierte in uw tuin te bestrijden

Het bijsnijden van vallen is een praktijk die zeer gunstig kan zijn voor de biologische tuin en het is een natuurlijke methode voor ongediertebestrijding. Het is het planten van een gewas om een hoofdgewas te beschermen tegen een bepaalde plaag of een verscheidenheid aan plagen. Deze vanggewassen kunnen van dezelfde of een andere familie zijn als het hoofdgewas dat wordt beschermd. Er zijn twee manieren waarop een vanggewas kan worden geplant, omtrekgewas of als een tussengewas.

Vanggewassen worden ook wel opofferingsgewassen genoemd. Het is het planten van een specifiek gewas of een bepaalde groep gewassen om ongedierte uit uw tuin te lokken, en er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voordat u gaat planten, zoals lieveheersbeestjes larven kopen insectenvoorkeur, timing, plantindeling en nuttige insecten.

De plantopstelling is erg belangrijk, niet alle insecten hebben dezelfde behoeftes. Sommige kunnen worden aangetrokken door een borderbeplanting en andere zijn gemakkelijker te beheersen met tussenbeplanting om ze van het hoofdgewas dat u probeert te beschermen, af te lokken. De hoeveelheid aanplant die nodig is om het plaagprobleem onder controle te krijgen, hangt af van het insect dat u probeert af te schrikken.

Het kiezen van de juiste aanplant vereist observatie van wat het ongedierte ook aantrekt, samen met uw eigen experimenten. Als een plant niet aantrekkelijk is voor het ongedierte dat je probeert te bestrijden, heeft het geen zin. Let goed op wat er in uw tuin en tuin gebeurt en experimenteer met verschillende soorten aanplant om te zien wat het beste werkt in uw omgeving.

Timing is een andere belangrijke factor om succesvol te zijn met het bijsnijden van vallen. De meeste insecten dringen een gewas alleen binnen op een bepaald moment van het seizoen. Het is erg belangrijk dat vanggewassen worden geplant en goed ingeburgerd zijn voordat ze arriveren.

Nuttige insecten zijn een geweldige metgezel bij het bijsnijden van vallen. Samen planten van bloemen die vriendelijke insecten aantrekken, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, om zich te voeden met het ongedierte dat schade aan uw tuin veroorzaakt, kan zeer nuttig zijn en een geweldige manier om plantendiversiteit aan uw tuin toe te voegen.

Nuttige insecten zijn een essentieel onderdeel van een gezond ecosysteem. Het planten van inheemse planten zal een habitat creƫren om een verscheidenheid aan natuurlijke bestuivers en roofdieren aan te trekken die uw tuin en landschap enorm ten goede zullen komen. Bijna elke plant zal enige vorm van schade oplopen door ongedierte, het is slechts een onderdeel van het natuurlijke evenwicht in een ecosysteem. Maar in een natuurlijk ecosysteem worden plagen niet overbevolkt door de aanwezigheid van natuurlijke vijanden. In een gezonde tuin die vrij is van pesticiden en is aangelegd met inheemse planten, zal ongedierte worden aangetrokken, evenals hun natuurlijke vijanden.

Een milieuvriendelijke en gezonde manier van tuinieren. Biologisch tuinieren is weg van tuinieren in harmonie met de natuur. Een gezond en productief gewas telen op een manier die gezonder is voor zowel u als het milieu.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *