Blog

Dus wat is precies een omvormer?

Omvormers zijn elektrische apparaten die huishoudelijke apparaten van stroom kunnen voorzien die op 240V AC werken vanuit een 12V DC-batterij of een voertuig met een 12V-systeem. Ze zetten 12V DC-batterijvoeding om in 220/240V AC-netvoeding en hebben, zoals u zich kunt voorstellen, een groot aantal toepassingen en toepassingen. Omvormers zijn compact en vaak licht van gewicht, waardoor ze een ideale bron van draagbare netstroom zijn voor mensen die onderweg zijn en die elektrische apparatuur van stroom moeten voorzien terwijl ze niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.

Dankzij hun draagbaarheid worden ze vaak gebruikt in auto’s, caravans, campers, campers, boten, 4WD’s en andere bedrijfsvoertuigen. Het gebruik van een omvormer met standaard 240V huishoudelijke apparaten is een veel goedkopere en praktischere optie dan het kopen van gespecialiseerde 12V-apparaten voor tijden dat de hoofdstroom niet beschikbaar is, en de kosten van een omvormer zullen zichzelf gemakkelijk terugbetalen.

Omvormers zijn verkrijgbaar in veel verschillende vermogensniveaus voor bijna elk type apparaat dat u van stroom wilt voorzien. Kleine omvormers met laag vermogen zijn ontworpen voor het voeden van een klein elektrisch of elektronisch apparaat met een laag vermogen, terwijl grotere, krachtigere omvormers kunnen worden gebruikt om meerdere kleine apparaten van stroom te voorzien of een veel groter apparaat dat een zeer hoog stroomverbruik heeft.

Over het algemeen zijn stroomomvormers geen bijzonder efficiënte manier om apparaten met zeer hoge stroomvereisten te gebruiken, zoals elektrische kachels, fornuizen, waterkokers en airconditioners vanwege hun hoge stroomverbruik en batterijverbruik.

Er zijn twee verschillende soorten omvormers gemodificeerde sinusomvormers en echte sinusomvormers. Het verschil tussen de twee is hoe nauw ze de netvoeding nabootsen. Een gemodificeerde golfomvormer produceert een veel schokkerigere AC-golf en een echte of zuivere sinusomvormer zal een bijna perfect AC-netvermogen creëren.

Omdat het proces dat in een echte sinusomvormer wordt gebruikt veel complexer is dan een gemodificeerde golfomvormer, zijn ze veel duurder en over het algemeen gereserveerd voor apparatuur die er alleen op werkt. Het goede nieuws is dat de meeste elektrische apparaten met plezier onaangetast zullen werken op een gemodificeerde sinusomvormer en daarom komen gemodificeerde golfomvormers veel vaker voor.

Een zuivere sinusomvormer wordt over het algemeen gebruikt voor medische apparatuur en gevoelige of zeer dure elektrische apparaten die een zeer hoge kwaliteit uitgangsvermogen nodig hebben om correct te functioneren, maar ze kunnen natuurlijk ook worden gebruikt om elk apparaat van stroom te voorzien dat ook zou werken op een gemodificeerde golfomvormer .

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *