Blog

Gedeelde server, dedicated server – wat is het?

Er zijn drie hoofdtypen servers:

Gedeelde server – Op een gedeelde server worden veel verschillende domeinen gehost. Alle serverbronnen worden door veel websites gedeeld. Zie het als een archiefkast met meerdere mappen in elke lade. Op een gedeelde server heb je controle over je map en alles erin. Andere website-eigenaren hebben ook hun eigen ruimte, gescheiden van de uwe, maar delen de bronnen van dezelfde server.

Hosting op een gedeelde server is verreweg de meest populaire optie, vooral vanwege de prijs. U kunt slechts een paar dollar per maand betalen en er zijn enkele hosts die zelfs gratis webruimte op gedeelde servers bieden.

Virtual Dedicated – Ook bekend als een ‘Virtual Private Server’ of VPS, dit is de volgende stap omhoog van een gedeelde server. Als we het voorbeeld van de archiefkast gebruiken, zou het zijn als een archiefkast met meerdere lades en zou elke website een lade innemen. Hoewel de bronnen nog steeds worden gedeeld, zijn er niet zoveel websites die de server delen en hebben we meer controle over onze ruimte op de server. De server is zo geconfigureerd dat het eruitziet en aanvoelt als een dedicated server.

Hosting op een virtuele dedicated server is een populaire optie voor drukkere websites. Het is moeilijk om ‘bezet’ te definiĆ«ren, aangezien het sterk varieert, afhankelijk van wat voor soort diensten u aanbiedt op het web, maar meestal zullen website-eigenaren upgraden naar een virtuele dedicated server wanneer ze merken dat hun bestaande server behoorlijk druk wordt. veel bezoekers en het aantal bezoekers begint de website te vertragen.

Dedicated Server – Een dedicated server is als het hebben van controle over de hele archiefkast. Het wordt niet gedeeld met een andere website of domein. Wanneer u een dedicated server aanvraagt, zal de webhostingprovider uw nieuwe server in de meeste gevallen binnen 1-3 dagen installeren en configureren. Met een dedicated server heb je de hele server voor jezelf. U heeft volledige controle over alle bronnen van de server en kunt de server op elke gewenste manier gebruiken, op voorwaarde dat dit niet in strijd is met de servicevoorwaarden van de webhost.

Hosting op een dedicated server is geschikt voor websites met veel verkeer. U heeft volledige controle over de server en zijn bronnen en kunt upgrades aanvragen zoals extra harde schijven, extra geheugen en een snellere processor.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *