Blog

Julia Miller, Health News en Acai Berry – The Mysterious Connection

De afgelopen weken hebben we talloze e-mails ontvangen over Julia Miller – een verslaggever van Nieuws Vandaag over gezondheid – die de voordelen van Acai Berry voor gewichtsverlies onderzocht. We hebben zoveel gehoord over de Acai-bes en beweren dat het je zou kunnen helpen om af te vallen, dat we verheugd waren om te horen dat er in een gezondheidsnieuwsbericht enkele tests op het supplement waren uitgevoerd. Helaas kwamen we er tijdens ons onderzoek achter dat Julia Miller niet was wie ze beweerde te zijn.

Wat achtergrondinformatie over de Acai Berry

De Acai-bes is een kleine paarse bes die groeit in het Amazone-regenwoud. De bes groeit in trossen hoog in de Acai Palmboom. De Acai-bes heeft een zeer groot zaad – met slechts ongeveer 10% van de bes eetbare schil en pulp. Hoewel de Acai-bes klein van formaat is, is hij groot in voedingswaarde – met meer antioxidanten dan welke andere vrucht dan ook. Het feit dat de Acai-bes kan helpen de energie te verhogen, het slaappatroon te verbeteren, ontstekingen te verminderen, het immuunsysteem te stimuleren en te helpen bij de spijsvertering, wordt algemeen aanvaard. Wat veel meer ter discussie staat, zijn de gewichtsverlieskrachten van de Acai-bes.

De Acai Berry en Colon Cleanse – Een match made in Marketing Heaven?

Een van de gemeenschappelijke thema’s van websites die Acai promoten voor gewichtsverlies, is om het te combineren met een dubbelepuntreiniging. Dit leek ons een interessante combinatie, dus we hebben in PubMed gezocht naar klinische studies over de combinatie van Acai en een darmreiniging – we hebben geen studies gevonden. Het lijkt erop dat het idee dat de twee supplementen samen moeten worden gebruikt, meer een kwestie van marketing is dan van wetenschap.

Julia Miller en haar 4 weken gewichtsverlies

We waren dus sceptisch over claims over gewichtsverlies, maar het rapport dat we lazen van Health News 7 klonk zo veelbelovend. Julia Miller, een senior Health Reporter, besloot een Acai-supplement en een darmreiniging te proberen om te zien of ze echt was afgevallen. In het artikel rapporteert ze elke week over haar resultaten en uiteindelijk verloor ze meer dan 28 pond in 30 dagen! Het artikel bevat ook tal van positieve berichten van andere lezers die opmerkingen hebben achtergelaten. We waren heel blij totdat we besloten wat dieper te graven en meer te weten te komen over Julia Miller en haar netwerk – Gezondheidsnieuws 7.

Wil de echte Julia Miller opstaan?

We gebruikten Google om te zoeken naar Julia Miller en Acai en we waren geschokt wat we vonden. We vonden minstens 8 verschillende sites met enigszins verschillende nieuwsnamen – Health News 6, News Health 9, New 7 Health, enz. Ze hadden allemaal hetzelfde rapport van Julia Miller – en een foto van Julia Miller. Hier is het verbazingwekkende – elke foto van Julia Miller is anders! We hebben het niet over een klein verschil, op de ene foto is ze blond met blauwe ogen – op de volgende heeft ze bruin haar, bruine ogen en ongeveer 10 jaar jonger. Op geen enkele manier kon Acai dat doen!

Het begon duidelijk te worden dat deze gezondheidsverslaggever eigenlijk gewoon andere stockfoto’s was en helemaal geen verslaggever. Ook werd duidelijk dat de nieuwssites eigenlijk helemaal geen nieuwssites waren. We hadden het gevoel dat we heel dicht bij de waarheid kwamen over dit verhaal, we moesten gewoon wat dieper graven.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *