Blog

Natuurlijke bevalling – Is het geschikt voor jou?

Er is tegenwoordig veel belangstelling voor een natuurlijke bevalling. Je hoort erover op het nieuws, in films of van andere ouders. Als u uw eerste kind verwacht, vraagt u zich misschien af of een natuurlijke bevalling iets voor u is.

Wat is een natuurlijke bevalling?

Natuurlijke Voorbereiden bevalling is het proces van het krijgen van een baby zonder medicijnen of operaties. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze het omschrijven als een geboorte zonder enige tussenkomst. Hoewel dit door sommige mensen als radicaal wordt gezien, kan het echt een heilzaam proces zijn voor zowel moeder als baby.

Voordelen van een natuurlijke bevalling voor zowel moeder als baby
Er zijn veel voordelen aan een natuurlijke bevalling.

Veel vrouwen voelen zich tijdens het geboorteproces meer in controle en sterker, omdat ze vrij kunnen bewegen en naar wens kunnen eten en drinken.
De meeste comfortmaatregelen die worden gebruikt bij een natuurlijke bevalling, zoals massage, onderdompeling in water en acupressuur, zijn niet-invasief, dus er zijn geen bijwerkingen voor u of uw baby. In plaats van je duizelig te voelen, wat kan gebeuren met sommige pijnstillers, blijf je alert.

Je natuurlijke hormonen kunnen stromen zoals de natuur het bedoeld heeft, waardoor zowel jij als je baby worden voorbereid op de geboorte.
Als je partner betrokken wil zijn, is er meer voor hen te doen tijdens een natuurlijke bevalling. Ze kunnen over je rug wrijven, een stabiel persoon zijn om op te leunen tijdens weeën en je helpen met positieve affirmaties.

Omdat pijnstillers die u tijdens de bevalling inneemt, door kunnen gaan naar de baby, zorgt een natuurlijke bevalling ervoor dat uw baby alerter is zodra hij of zij is geboren. Ze zijn in staat actief te verplegen en oogcontact te maken met jou en je partner. Het starten van het borstvoedingsproces kan gemakkelijker zijn als de baby alert en responsief is na een natuurlijke geboorte.
Nadelen van natuurlijke bevalling
Comfortmaatregelen die bij een natuurlijke bevalling worden gebruikt, nemen de pijn niet weg; ze verminderen alleen je perceptie ervan. Het is aan jou om te leren omgaan met je weeën. Als u complicaties heeft, kan het onmogelijk worden om een natuurlijke bevalling te krijgen, omdat veel ingrepen die nodig kunnen zijn, uw pijn kunnen verergeren. Bij langdurig werk kunt u uitgeput raken en meer hulp nodig hebben. Natuurlijke bevalling is hard werken dat van tevoren moet worden voorbereid.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *