Blog

Passief verwarmen en koelen – hoe doe je dat?

Passief verwarmen en koelen van een woning kan op verschillende manieren, waaronder het opwekken van geothermische energie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte en/of koelte van de grond onder het huis. Soms gebruik ik een leiding door deze grond om deze warmtepomp deurne te verdelen en door het hele huis te koelen.

Bij verwarming stroomt bijvoorbeeld water door ondergrondse leidingen om warmte op te vangen van de omringende aarde. Een warmtepomp wordt dan gebruikt om de warmte te onttrekken en door het hele huis te verdelen of de warmte om te zetten in elektriciteit. Terwijl er warmte uit dit water vrijkomt, gaat de cyclus verder en wordt het water teruggepompt door ondergrondse leidingen om meer warmte terug te voeren. Dit type circulatie kan ook worden gebruikt om het huis te koelen tijdens de hete zomermaanden van het jaar.

Passieve verwarming en koeling in woningen kan ook door convectie van zonne-energie en/of ventilatie. Passieve koeling van je huis doe je het makkelijkst tijdens warm zomerweer… laat overdag gewoon de gordijnen dicht. Dit voorkomt dat de zon uw huis opwarmt, wat veel kosteneffectiever is dan het gebruik van airconditioning.

Airconditioners gebruiken veel meer stroom dan kunstlicht, dus in de zomer is het een goed idee om de airconditioner uit te zetten en de lichtschakelaar aan te zetten om het zonlicht binnen te laten zonder de gordijnen te openen. Ook kan uw huis oververhit raken. Dit is een geval waarin het overdag laten branden van de lichten u daadwerkelijk geld kan besparen. Het is nauwelijks intuïtief als je erover nadenkt, maar het is eigenlijk logisch.

Zolang u deze technologie gebruikt voor passieve verwarming en koeling in de winter, kan het open laten van uw raamgordijnen natuurlijk licht binnenlaten en u geld besparen op de energiekosten van kunstmatige verlichting, en uw kamer aanzienlijk verwarmen, vooral als u een mooie huis. Geïsoleerd en afgedicht tegen warmtelekkage. De douche is passief verwarmd en werkt goed. In plaats van een ventilator aan te zetten en die lekkere stoom de lucht in te zuigen, zet je hem uit en laat je de deur open zodat de warme warmte zich ergens anders kan verspreiden. huis.

Als je bijvoorbeeld de ventilator aanzet tijdens het koken van water voor pasta en koken, zal er behoorlijk wat warmte vrijkomen en deze door de keuken verspreiden. Het klinkt misschien gek en triviaal voor sommigen, maar er is iets warms aan een drukke keuken. Van geavanceerde geothermische systemen tot geavanceerde stoom, er zijn veel manieren om passieve verwarming en koeling in uw huis te gebruiken.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *