Blog

Tips en advies over woningbouwleningen

 

Veel mensen dromen ervan om een nieuw huis te bouwen. Iedereen wil een huis dat past bij zijn levensstijl, zijn persoonlijkheid weerspiegelt en er origineel en aantrekkelijk uitziet. Een bouwhypotheek krijgen kan eng zijn. Een bouwlening verschilt op meerdere punten van een traditionele woninghypotheek.

Er zijn verschillende soorten bouwleningen om uit te kiezen. Als u kiest voor een lening van eigenaar-bouwer, betekent dit dat u optreedt als hoofdaannemer en volledig verantwoordelijk bent voor het op tijd en binnen budget voltooien van de bouw. Bij een aangepaste aannemerslening is de aannemer verantwoordelijk voor de voltooiing van de bouw. Een verbouwing of aanvullende lening is voor wie houdt van zijn huis en buurt en niet wil verhuizen maar meer ruimte nodig heeft. Deze leningen houden rekening met hoeveel uw woning waard is na aanbouw of verbouwing Energielabel bedrijfspand. Er is ook een land- of perceellening, het type lening dat u nodig heeft als u besluit een huis op een perceel te bouwen door te kiezen uit het standaard woningplan van een bouwer en de gewenste upgrades toe te voegen.

Wanneer u een huis bouwt, moet u erachter komen hoeveel het gaat kosten. U moet de kosten van de bouwplaats opnemen (onthoud dat dit zowel de vraagprijs van de grond als de ontwikkelingskosten omvat), het ontwerp van het huis en de bouwkosten (dit moet schattingen omvatten voor alle onderaannemers. Bijvoorbeeld metselwerk, elektriciteitswerk, landschapsarchitectuur , enz.) en financieringskosten kunnen u helpen de totale kosten van het bouwen van een nieuw huis te berekenen.

Het is altijd een goed idee om vooraf in aanmerking te komen voor een bouwlening. Bij de prescreening wordt rekening gehouden met uw kredietverleden, een eventuele aanbetaling, de gewenste lening en de actuele marktwaarde van de woning. Prekwalificatie geeft u vooraf een idee van de grootte van de woningen die u kunt financieren en bouwen.

Niet alle woningbouwleningen zijn gelijk gemaakt. De meeste zijn gebaseerd op plannen van 6 maanden of 1 jaar, wat betekent dat ze binnen dat tijdsbestek worden afgerond. Bij sommige kunt u uw rentetarief vastzetten tegen het laagst mogelijke tarief, terwijl andere leningen met variabele rente zijn, wat betekent dat het tarief verandert met de markt. Andere leningen zijn overbruggingsleningen waarmee u uw overwaarde in uw huidige woning kunt gebruiken totdat uw nieuwe woning is voltooid. Veel mensen hoeven pas rente te betalen totdat de woning af is. wanneer te betalen. U kunt het beste een bouwlening afsluiten die kan worden omgezet in een hypotheek. U hoeft dus maar één aanvraag in te vullen en de kosten te maken die gepaard gaan met één afsluiting in plaats van twee.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *