Blog

Vijf tips voor het kopen van een 50 CC bromfiets

1 – Mijn eerste advies is nogal voor de hand liggend, zorg ervoor dat je in de eerste plaats wettelijk bevoegd bent om op een bromfiets te rijden. Om in het Verenigd Koninkrijk op een bromfiets van 50 cc te mogen rijden, moet je 16 jaar oud zijn en je verplichte basisopleiding hebben behaald. (CGT). Als u in het bezit bent van een volledig rijbewijs en geslaagd bent voor uw examen vóór 2001, kunt u worden vrijgesteld van het afleggen van het CBT.

Bromfietsen van 2 – 50 cc zijn er in vele soorten en maten, variërend van brommers 45 km/h met heel weinig frame en stroomlijnkappen tot motorfietsen die miniatuurversies zijn van legendarische motorfietsen op ware grootte.

Welke bij u past, hangt sterk af van uw budget en uw frame. U wilt een bromfiets van 50 cc die sterk genoeg is om uw gewicht te dragen, maar als u zelf klein van stuk bent, heeft u waarschijnlijk een scooter nodig die lichter is om hem gemakkelijker te kunnen hanteren.

3 – Denk bij het kopen van een bromfiets van 50 cc na over uw betalingsmogelijkheden. Als u bij een bekende dealer koopt, heeft u waarschijnlijk de mogelijkheid om met krediet te betalen via het eigen kredietsysteem van de dealer. Normaal gesproken gaat dit gepaard met een aanbetaling van 10% of meer op de volledige waarde van de fiets.

Kopen via een dealer heeft enkele grote voordelen. Er zijn verschillende aanbiedingen die veel bromfietsdealers zullen doen om de deal aantrekkelijker te maken. Dit kunnen drie veiligheidsuitrustingen zijn, zoals helmen en handschoenen, en mogelijk een verzekering met korting. Als u nog steeds bent ingeschreven als leerling-rijder, kan het zijn dat de dealer “L”-platen voor uw nieuwe bromfiets levert.

4 – Er zijn ook enkele overwegingen bij het tweedehands kopen van een brommer of scooter. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de fiets veilig is voor op de weg door de basisveiligheidscontroles uit te voeren voor remmen, olie, verlichting en banden. Controleer ook de slijtage van uw potentiële 50 CC bromfiets, met name rond de uitlaat en de onderkant van de bromfiets in het algemeen.

Als de bromfiets ouder is dan drie jaar, heeft deze een geldig APK-certificaat nodig voordat hij legaal op de weg mag worden gebruikt. U moet zich ook registreren om dit voor uzelf te ondersteunen. Vergeet niet om de kosten hiervan op te tellen en houd er rekening mee bij het uitwerken van uw budget.

5 – Tot slot, wanneer u nadenkt over uw budget, bedenk dan dat bromfietsen van 50 cc, net als alle andere motorfietsen of scooters, gevaarlijk kunnen zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Het is daarom van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u bent uitgerust met een legale helm, en mijn advies zou zijn om ook te zorgen voor een gewatteerd en gepantserd jack en handschoenen van goede kwaliteit.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *