Blog

Visiecorrectiebril voor veilig rijden

 

Als u een gezichtsafwijking heeft die kan worden gecorrigeerd door een bril of contactlenzen te dragen, is fietsen misschien niet erg prettig. Voor brildragers is het zeldzaam om een Fietsbril op sterkte te dragen die hun ogen beschermt tegen de wind die van opzij waait, en afhankelijk van het individu kunnen er twee tegengestelde problemen optreden. Zijwaartse tocht kan het oogoppervlak uitdrogen en jeuk en irritatie veroorzaken. Of het kan je vullen met tranen, wat je zicht op de weg zal beïnvloeden, om nog maar te zwijgen van het feit dat je eruitziet alsof je huilt! Voor dragers van contactlenzen kan het droge ogen-syndroom pijn veroorzaken door het plakken van de lenzen, dus u moet altijd oogdruppels bij u hebben.

De perfecte oplossing is een fietsbril kopen. Voor rijders die contactlenzen dragen, zijn er veel merken en stijlen om uit te kiezen. U kunt een geweldige selectie vinden, zelfs als u achter uw computer zit. Probeer bijvoorbeeld Amazon. Sommige mensen gebruiken geen contactlenzen en kiezen in plaats daarvan voor een bril om zichtafwijkingen te corrigeren. De keuzes voor deze mensen zijn iets afgenomen, maar veel bedrijven hebben nu een assortiment fietsbrillen op sterkte. Ze vallen grofweg in drie categorieën: fietsbrillen met vaste lens, gemaakt met uw eigen sterkte; Generieke, voor gebruik aangepaste Rx-inserts; Een enkel brilmontuur dat verwisselbare glazen op sterkte accepteert.

Als u een parttime fietser bent die zijn fiets alleen gebruikt om naar het werk of naar de universiteit te gaan, kunt u het gewenste fietsframe selecteren en het eerste type frame onderzoeken dat uw huidige sterkte bevat… Veel opticiens bieden kortingen op brillen , zoals een kopen, een gratis krijgen. Misschien wilt u kijken of u een deal kunt vinden om een nieuwe bril te kopen uit het sportassortiment van de winkel, met de optie om een tweede bril te kopen. Een belangrijk aspect van elke fietsbril is dat ze je hoofd omkaderen en goed aansluiten op je gezicht, zodat de wind uit je ogen wordt gehouden.

Voor meer serieuze fietsers zijn de andere twee opties beter. U kunt een hoogwaardige fietsbril krijgen. Zorg ervoor dat u het Rx-inzetstuk kunt monteren. Deze bril moet apart worden aangeschaft. Veel stijlen hebben verwisselbare zonnebrilglazen voor verschillende lichtomstandigheden. Bij dit type brengt u het Rx-inzetstuk met uw eigen glazen op sterkte en klikt u deze in uw fietsbrilmontuur achter uw gewone glazen. eenvoudig!

Als je geen zin hebt in een apart Rx-inzetstuk, sommige merken maken lenzen op sterkte in verschillende kleuren, zodat je ze kunt wisselen op basis van de lichtomstandigheden, maar ze corrigeren ook je gezichtsvermogen. Dit is een duurdere optie, maar het is het geld zeker waard omdat het perfect is ontworpen om te fietsen, in plaats van als aanvulling op een gewoon paar.

Het is absoluut veiliger voor fietsers op de weg om een standaard veiligheidsbril te dragen om te voorkomen dat stof en vuil in hun ogen vliegen. Maar net zoals andere verkeersdeelnemers die autorijden wettelijk verplicht zijn om een corrigerend gezichtsvermogen te hebben, geldt dat ook voor fietsers. En nu weet je dat er zoveel verschillende keuzes zijn die veiligheid en een beetje stijl bieden.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *